Zwolse meester Luc haalt nat pak voor leerlingen

video‘Bij 5.000 likes op dit bericht, springt onze meester Luc in de sloot!’ staat er op de Facebookpagina van OBS De Springplank. Dat gaat nooit lukken, dacht meester Luc, maar niets bleek minder waar: Binnen een week was het aantal behaald.

“Drie, twee, één...” klinken ruim honderd kinderstemmen. Daar gaat hij, meester Luc ten Brundel de sloot in bij Park de Hogenkamp in Zwolle. Een harde plons, gejuich en een breed lachende Ten Brundel.

Volledig scherm
Meester Luc ten Brundel verloor de weddenschap met zijn klas. Voor 5.000 likes moet hij het slootwater van Park de Hogenkamp in. © Frans Paalman

Mediawijsheid

,,We deden een project over mediawijsheid”, legt Ten Brundel zijn actie uit. ,,Deze jongen hier, Jeremy Bouma, bedacht het om te kijken wat de kracht is van social media.” Binnen een week waren de 5.000 likes binnen en moest meester Luc de sloot in. 

Koud? Ja. Het is twaalf graden buiten, de zon schijnt gelukkig wel. Spijt? ,,Ja, ik dacht van tevoren wel: hoe hadden we dit even anders op kunnen lossen”, zegt Ten Brundel lachend. ,,Maar als je iets belooft, moet je het ook doen.”

Wijze lessen

Het effect van social media, dat moesten de kinderen leren. Wat Jeremy (11) er uit heeft gehaald? ,,Vooral de lol”, geeft hij toe. ,,En ook de les dat het zo snel kan gaan op sociale media.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle