De twee tieners zeiden zelf opgelicht te zijn en vroegen daarom om een extra controle.
Volledig scherm
De twee tieners zeiden zelf opgelicht te zijn en vroegen daarom om een extra controle. © ANP

Zwolse tieners opgepakt voor stelen van geld en oplichting via Marktplaats

Twee tieners van 16 en 17 uit Zwolle zijn opgepakt nadat ze geld hadden gestolen van een verkoper op Marktplaats. De twee hebben twee keer geld van de rekening van het slachtoffer gehaald. 

Het slachtoffer had in januari een advertentie op de verkoopsite gezet. De tieners deden zich voor als kopers en stuurden een betaallinkje waarmee drie cent betaald moest worden. Ze zeiden hierbij dat ze zelf opgelicht waren en daarom een extra check wilden doen. 

Nadat het slachtoffer dit had gedaan werd er meerdere keren geld van de rekening geschreven. De verdachten verkochten ook producten die ze niet leverden. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle