Volledig scherm
Pistache Zwolle in winkelcentrum Het Eiland in Zwolle is failliet. De winkel meldde deze week nog op korte termijn te verhuizen naar een nieuw pand in de Weeshuispassage. © Pistache Zwolle

Zwolse winkel Pistache failliet verklaard

‘Mixstore’ Pistache in Zwolle is failliet. De winkel kondigde deze week nog aan om binnenkort te verhuizen van het Eiland naar een pand in de Weeshuispassage. De eigenaar van Pistache wil nog niets zeggen over de achtergronden van het faillissement.

Pistache opende drie jaar geleden de deuren in de voormalige boekenwinkel van Waanders in winkelcentrum Het Eiland. Het bood op zijn beurt weer ruimte aan kleinere ‘pop-up winkels’, maar ook bijvoorbeeld een gedeelte horeca. De winkel verhuisde al twee keer en maakte deze week bekend binnenkort voor de derde keer te verkassen.

Of het zo ver komt, is onduidelijk. De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag het faillissement van het bedrijf uitgesproken, is donderdag bekend geworden. Mede-eigenaar Hielke Thiry laat weten deze week nog niets te kunnen vertellen over de achtergronden hiervan.

Tegen de Stentor vertelde Thiry op de dag van het faillissement nog snel te kunnen verhuizen naar de voormalige Miss Etam in de nabijgelegen Weeshuispassage. Ook sloot hij een toekomstige vierde verhuizing niet uit. ,,Stiekem kijken we naar de Oude Statenzaal.” Over het vertrek van Het Eiland meldde hij dinsdagochtend in een persbericht: ,,Pistache heeft er drie jaar hard aan getrokken om ’t Eiland weer op de kaart te krijgen. Als het resultaat dan tegenvalt moet je als ondernemer je knopen tellen en doorschakelen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle